V našem društvu smo dejavni skozi vse leto.

Februarja se poklonimo našemu največjemu pesniku, Francetu Prešernu. Pred kulturnim praznikom priredimo proslavo. Otroci iz podružnične šole Sušje pripravijo program, s katerim vedno navdušijo. Domači recitatorji se poklonimo velikanom slovenske književnosti s poudarkom na Prešernovi poeziji. Medse povabimo tudi osrednjega gosta, ki nas počasti z nagovorom o njegovem videnju kulture.

Aprila priredimo čistilno akcijo. Poberemo odpadke po naših vaseh in uredimo okolico doma na Grmadi.

Zadnji dan aprila se pripravljamo na tradicionalno kresovanje na Grmadi, ki vsako leto privabi veliko ljubiteljev te pohodniške točke. Ob mraku prižgemo kres in se zavrtimo ob zvokih ansambla.

Naslednji dan, 1. maja, že navsezgodaj pozdravimo prve obiskovalce Grmade in jim podarimo rdeč nagelj. Prireditev imenujemo Po nagelj na Grmado in vsako leto privabi več obiskovalcev.

Avgusta 2019 smo prvič priredili Noč pod zvezdami na Grmadi. Mladi astronom, udeleženec in nagrajenec mladinske astronomske olimpijade, Peter Andolšek, nas je popeljal v osnove astronomije. Ker v našem prostoru primanjkuje tovrstnih prireditev, želimo našo narediti tradicionalno.

Skozi poletje se s fotografskim aparatom sprehajamo po vaseh in fotografiramo cvetlične zasaditve in okolico naših domov za prireditev Moja vas, lepa in urejena. Jeseni se zberemo na zaključku prireditve, ko si pogledamo projekcijo posnetih fotografij. Povabimo tudi gosta, strokovnjaka iz različnih področjih: vrtnarstva, sadjarstva, čebelarstva, botanike, naravne kozmetike in še kaj, ki nam predstavi izbrano temo.

Decembra se udeležimo našega najstarejšega projekta, ki je bil leta 2019 jubilejni, 20. po vrsti. Pohodniki se zberejo pred šolo na Velikih Poljanah in se opremljeni s svetilkami ali baklami odpravijo na ‘Božični pohod na Grmado’. Na Grmadi jih postrežemo s toplim čajem.